Het geheim.

De laatste tijd ben ik in de ban van Diane Arbus, een fotografe die in de jaren 70 in Amerika portretten maakte, vooral van mensen op straat. Vaak portretteerde ze de gekte die in mensen schuil gaat. "A photograph is a secret about a secret, the more you tell the less you know." Deze uitspraak vind ik prachtig, en vat mijn fascinatie voor fotografie in een zin samen. Ze verteld in de quote dat het in haar foto's juist gaat over het gene wat je juist niet ziet. Het gene wat er schuil gaat achter de foto, het genen wat je zelf in kan vullen als kijker. Het mysterie.

1 opmerking:


  1. Hetgeet dat je niet ziet, schrijf je. Heb je de foto gezien van het meisje, dat met touwhaar en blote smoezelige voeten op een landweggetje staat? De foto intrigeerde me zo erg, ik heb er zolang naar gestaard dat mensen om me heen me vreemd aankeken ('wat staat zij daar nou pretentieus te gapen?')...maar hoe langer ik keek, hoe minder ik begreep waar ik naar keek en hoe minder ik kon uitleggen wat me intrigeerde.
    ik hoorde iemand naast me zeggen, dat ze in elke foto van Arbus een verholen verhaal vond zitten.. mooie alliteratie vond ik, en een rake typering :)

    BeantwoordenVerwijderen