De ketjap van Dullie,
Wie Dullie is, is nog een mysterie.
Ik heb haar telefoon nummer.
En ik heb haar ketjap.
De eigenaar van Tropical Corner, schreef het nummer van de maker van de lekkerste ketjap die ik ooit geproefd had op de achterkant van mijn bonnetje.
Thuis aangekomen heb ik het oude recept van mijn oma gemaakt.
Kip Stiens (het dorpje in Friesland waar mijn oma woonde)
-1 uit
-1.5 kipfilet
-1 blikje perziken (met suikerwater)
-1 blikje tomaten puree
-heel veel ketjap
Eerst de kip aanbakken in een beetje olie met ui en de tomaten puree, redelijk snel afblussen met een beetje sap van de perziken, perzik in stukjes toevoegen, en ketjap en perziksap naar smaak.
Eten met rijst.
Ik heb mij altijd afgevraagd hoe dit recept met Indonesische invloeden bij mijn Friese oma terecht gekomen is. En ik vind het dan ook heel jammer dat ik dit niet meer aan haar heb kunnen vragen. Nu hoop ik wel veel verhalen van andere mooie familie recepten te kunnen verzamelen.
Te beginnen bij Dullie, de mysterieuze maakster van de ketjap.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten